Трка на Солидарност
top
logo

Почеток Актуелно Трка на Солидарност

Трка на Солидарност Печати

Во организација на Спорт клуб СОФКА и Сојузот на спортови на Скопје, а под покровителство на Градоначалникот на Град Скопје, се одржа традиционалната 16та по ред  велосипедска трка “СРЕДБА НА СОЛИДАРНОСТА“ на ден 04.07.2010 на патеката од старата железничка станица до Средно Водно.

 

На трката настапија над 50 велосипедисти од сите клубови во Македонија, во категориите: Сениори, Јуниори, Кадети, Девојки и Мастерс- над 35 години.

По категории се постигнаа следниве резултати:

- Сениори:

1. Јоже Јованов - Електрика - 10,14

2. Стефан Петровски - Вело М - 10,27

3. Стефан Цветановски - Енерџи - 10,29

 

 

- Јуниори:

1. Јахи Ибиши - Енерџи - 13.15

2. Горан Ангелов - Електрика - 13.50

3. Александар Атанасовски - Вело М - 13,54

 

 

- Кадети:

1. Костадин Петров - МВК Велес - 15,27

2. Ане Стоилов - Електрика - 15,35

3. Љатифи Бесрат - Теута Иљире - 15,42

 

 

- Девојки:

1. Драгана Зафировска - Цикло спорт - 19,55

2. Јана Коцевска - Енерџи - 20,22

3. Мартина Мицевска - СОФКА - 22,46

 

 

-Мастерс:

1. Душко Исајловски - Енерџи - 14,15

2. Гоце Цветановски - Енерџи - 14,54

3. Душко Кантарџиев - Енерџи - 15,35

 

Наградите за најдобро пласираните во сите категории ги додели Градоначалникот на Град Скопје, Г-от Коце Трајановски.

 
Банер

Пријатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Спонзори

Банер
Банер
Банер

Медиумски спонзори

Банер
Банер
Банер

bottom

Сојуз на Спортови на Скопје.

viagra express viagra moins cher http://unit-tice.emn.fr/IMG/old-nick.php... http://www.ville-tence.fr/?itemid=628643... trustrx pharmacy viagra veritable cialis
  • prix du viagra 50 mg http://www.paysnedelamer.fr/?comps=2836&... cialis 5 mg generique
    1. http://www.ncld.org/?cmJ=G3094&cmC=56211... viagras online generic tadalafil generika
    ranitidine acquisto doxycycline pharmacie ditropan compresse
    viagra vente libre andorre http://www.periodiques-caraibeamazonie.f... vente viagra a petit prix