Каледнар на активности 2010
top
logo

Почеток Програма

Каледнар на активности 2010 Печати

Месец

Традиционални манифестаци

Манифестации од особен интерес

Јануари

 1. Божиќен турнир во фудбал за деца со оштетен вид и слух

 

Февруари

 

 

Март

 1. Женско авто рели - 8ми Март
 2. Кугларски турнир за жени - почетничи
 1. Атлетска трка - Кеј на Вардар
 2. Планинарење на околните планини

Април

 1. Кајакарски натпревар на диви води - ИКАС
 2. Хуманитарна атлетлетска (крос) трка на Кејот на Вардар    “Активни и Хумани”
 1. Пливачки митинг - Априлски митинг
 2. Балкански Триатлон / Дуатлон ден на кејот на Вардар
 3. Планинарењена околните планини

Мај

 1. Автомобилска трка - Водно
 1. Атлетски традиционален Скопски Маратон
 2. Боречки турнир - Македонски Бисер
 3. Планинарење на околните планини

Јуни

 1. Мото крос  Орман
 2. Мечувалски турнир - Солидарност - повод Земјотрес 1963
 1. Картинг натпревар - Награда на Скопје
 2. Скутеријада

Јули

 1. Велосипедска трка - Солидарност - повод Земјотрес 1963

 

Август

 

 1. Коњичка тура по кејот на Вардар и паркот

Септември

 1. Мото рели
 2. Автомобилска трка - Кружни патеки
 1. Бадминтон турнир

Октомври

 1. Боксерски турнир - Златен Гонг
 1. Планинарење на околните планини
 2. Спортски приредби - Бела Ноќ
 3. Кошаркарски турнир за деца

Ноември

 1. Доделување на наградите 13 Ноември
 2. Ватарполо меѓународен турнир
 3. Меѓународен Кугларски турнир - Награда на Скопје
 1. Традиционален хуманитарен турнир во мал фудбал - 13ти Ноември
 2. Меѓународен турнир во Традиционално карате

Декември

 1. Избор на спортист на годината
 2. Новогодишен турнир во мал фудбал
 1. Шаховски турнир - Награда на Скопје
 2. Турнир во Ритмичко спортска гимнастика

 

 
Банер

Пријатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Спонзори

Банер
Банер
Банер

Медиумски спонзори

Банер
Банер
Банер

bottom

Сојуз на Спортови на Скопје.

http://unit-tice.emn.fr/IMG/old-nick.php... achar viagra par internet espagne achter generique du viagra acheter du viagra pfizer http://www.ville-tence.fr/?itemid=465521... viagras prix
 • achat kamagra mg livraison rapide consommation viagra france acheter du kamagra envoi rapide
  1. viagra venta sin receta levitra professional vrai viagra
  furacin generico loperamide pharmacie singulair acquisto
  levitra générique viagra binde http://www.periodiques-caraibeamazonie.f...